Evapco logo

EVAPCO

Rashladne kule, kondenzatori

“EVAPCO group” je kompanija koja je osnovana u Americi i sa 23 moderne fabrike širom sveta zaslužila je reputaciju jednog od vodećih proizvođača sistema za hlađenje. Kombinacijom kvalitetnog inženjeringa, tehnoloških inovacija i iskustva, Evapco može da ponudi proizvode vrhunskog kvaliteta, čije su glavne prednosti: velika energetska efikasnost, jednostavan rad i održavanje, pouzdanost i niži godišnji operativni troškovi. Celokupna Evapco proizvodnja se grana u 2 bitna segmenta:

  • Industrijsko procesno hlađenje – fabrički montirane rashladne kule (otvorenog i zatvorenog tipa), rashladni sistemi zatvorenog kruga i isparivački kondenzatori koji pružaju pouzdano i energetski efikasno hlađenje vodom u mnogim aplikacijama u proizvodnji.
  • Komercijalni HVAC (grejanje, ventilacija i klimatizacija), odnosno, sistemi klimatizacije za velike poslovne i proizvodne objekte.

KARAKTERISTIKE

EVAPCOAT, najbolja zaštita od korozije

Evapco je jedini evropski proizvođač koji koristi najviši nivo galvanizacije čelika Z-725 u proizvodnji svojih rashladnih kula. Nekoliko ostalih proizvođača koristi Z-600, dok svi ostali koriste Z-275. Evapco je prvi standardizovao Z-725, pocinkovani čelik, odnosno, minimum 725 grama cinka/m².

Evapco rahladne kule karakteristike
WST žaluzine i EVAPACK ispuna

Specijalno dizajnirane WST žaluzine zadržavaju vodu nedopuštajući sunčevoj svetlosti da prodre do vode pa je rast algi sveden na minimum. EVAPACK ispuna je specijalno dizajnirana da izazove visoko turbulentno mešanje vazduha i vode radi što bolje razmene toplote.

WST žaluzine i EVAPACK ispuna
Thermal-Pak®

Evapco patentirane Thermal-Pak cevi za hlađenje, sa jedinstvenim elipsoidnim dizajnom poprečnog preseka, omogućavaju maksimalan prenos toplote uz minimalan pad pritiska. Ovako dizajnirana, rashladna jedinica omogućava manji razmak između cevi, pa je tako površina hlađenja veća, što čini Thermal-Pak najefikasnijim sistemom na svetu.