Gardner Denver logo

KOMPANIJA GARDNER DENVER

Energetski efikasni vijčani kompresori

Kompaniju Gardner Denver osnovao je Robert Gardner, 1859. godine, pod nazivom Gardner. Osnovna delatnost je bila proizvodnja pumpi na paru i drenažnih pumpi za ekspoloataciju naftnih nalazišta. Tokom 1901. godine, Gardner je predstavio prvi vazdušni kompresor. Kompanija Gardner se 1927. godine spaja sa firmom Denver, proizvođačem sondi. Udružene, ove dve kompanije postavljaju temelj kompanije Gardner Denver. Od svog nastanka do danas, Gardner Denver stalno raste i razvija se, preuzimajući više od 23 svetske kompanije, među kojima su:

  • 1997. - Tamrotor, Finska - vijčani kompresori;
  • 1998. - Champion Pneumatic, SAD - klipni i vijčani kompresori;
  • 2001. - Belliss & Morcom, Engleska – visokopritisni bezuljni kompresori;
  • 2005. - Bottarini, Italija - stacionarni, mobilni vijčani i klipni kompresori;
  • 2008. - Comp Air, Nemačka – stacionarni, bezuljni i mobilni vijčani kompresori.
POSTAVLJAMO NOVE STANDARDE U INDUSTRIJI

Tokom svih tih godina, deo velike porodice Gardner Denvera postali su i svetski proizvođači kao što su: Robuschi – duvaljke i vakuum pumpe, Elmo Rietschle - vakuum pumpe, Hydrovane - krilni kompresori, Drum - duvaljke vazduha za transport rasutih proizvoda, Lamson - centrifugalne duvaljke vazduha i vakuum pumpe kao i Wittig, Garo, Welch, Reavell, Mako, Thomas, Nash, Hoffman. Tokom razvoja, cilj korporacije Gardner Denver ostaje isti - da poseduje i razvija najsavremenije tehnologije, kako bi svojim klijentima ponudila proizvode i servis najvišeg kvaliteta.

KOMPRESORI

Gardner Denver je najveći proizvođač vijčanih blokova za kompresore na svetu. Svi kompresori koji su proizvedeni u Gardner Denver-u imaju malu potrošnju električne energije (kW/m3), daju veliku količinu komprimovanog vazduha i imaju izuzetno dug period eksploatacije. Gardner Denver vijčani kompresori imaju široku primenu u industriji sa rasponom snage od 2.2 kW do 500 kW, kompaktnog su dizajna, lako dostupni za servis, sa stadardnom opremom, niskim nivoom buke i prednostima koje omogućavaju besprekoran rad.

VAKUUM PUMPE I DUVALJKE VAZDUHA

Gardner Denver je vodeći proizvođač širokog spektra duvaljki i vakuum pumpi, koje imaju široku primenu u procesu komprimovanja i vakuumiranja kako vazduha tako i raznih tehnoloških gasova. Gardner denver duvaljke i vakuum pumpe obezbeđuju protok vazduha ili gasa, do 25.000 m3/h i pritisak od 2.5 bar do vakuuma 0,001 mbar. Industrijska oprema primenjuje optimalna rešenja i svojim klijentima nudi dodatnu opremu, originalne delove, potrošni materijal i usluge.

VIJČANI BLOK SA VISOKIM STEPENOM EFIKASNOSTI

Visoka produktivnost vijčanog bloka pri malom broju obrtaja omogućava smanjenje energetskih rashoda. Inovativni dizajn vijčanog bloka koji objedinjuje kompresioni element, filtera ulja i termostat dovodi do smanjenja fleksibilnih veza u kompresoru što garantuje najviši nivoi efikasnosti, bezbednosti i pouzdanosti.

KOMPAKTAN DIZAJN

Primenom savremenih trendova u dizajnu ostvareno je minimalno zauzimanje prostora pri instalaciji opreme. Omogućen je brz pristup svim komponentama kompresora, pomoću vrata koja mogu potpuno da se demontiraju omogućavajući lako i udobno servisiranje mašine

FILTER VAZDUHA

Filter u potpunosti štiti vijčani kompresor od zagađenja, sa efikasnošću od 99 %, obezbeđujući pristup što je moguće čistijeg vazduha vijčanom paru i unutrašnjosti kompresora.

VENTILATOR KONTROLISAN TERMOSTATOM

Visoko efikasan, niskog nivoa šuma, omogućava da kompresor bude instaliran direktno u radnoj prostoriji.

Gardner Denver kompresor
HLADNJAK SA VELIKOM POVRŠINOM

Kvalitetan hladnjak obezbeđuje optimalne temperature rada kompresora.

FLEKSIBILNE VEZE VISOKOG KVALITETA

Pri izradi creva, cevi i priključaka su korišćeni najpouzdaniji savremen materijali koji obezbeđuju siguran rad.

INTELIGENTNI KONTROLER GD Pilot TS (Touch Screen)

Kontrolna jedinica za upravljanje i kontrolu svih parametara rada kompresora sa ekranom osetljivim na dodir omogućava izuzetno lak monitoring i upravljanje kompresorom.

DIREKTNA VEZA ELEKTROMOTORA SA VIJČANIM BLOKOM

Garantuje visok stepen iskorišćenja i pouzdanosti prenosnog odnosa.

EFIKASAN SEPARATOR

Dvostepeno filtriranje garantuje veliku čistoću komprimovanog vazduha koji se dostavlja vašem sistemu sa sadržajem ulja manjim od 3ppm.